Johnny Depp az év legtúlfizetettebb színésze

Fotó: AFP / ROBYN BECK

-

Minden Deppnek adott dollár csak 1,2 dollárt hozott vissza a Forbes magazin listája szerint.


A nem túl jó eredményhez az kellett, hogy a Mortdecai című film megbukjon a mozikban, és csak 47,4 millió dollár bevételt hozzon, ami a film 60 millió dolláros bekerülési költségét sem fedezi. Nem segített az sem, hogy a 2014-es Transcendence című sci-fi thriller alig hozta vissza a befektetett pénzt. A színész jövő évei jobbnak ígérkeznek: érkezik egy Alice Csodaországban-film és a Karib-tenger kalózai szériának az aktuális folytatása.

Nem volt jó éve Denzel Washingtonnak sem: a színésznek kifizetett minden dollár után csak 6,5 dollárt kaptak a stúdiók. Ha belegondolunk, hogy egy Washingtontól még nem lesz kész filmünk, ő sem tűnik különösebben jó befektetésnek.

A Forbes a színészek utolsó három, 2015 júniusa előtt bemutatott filmjének bekerülési költségét, bevételeit és a színész gázsiját vették figyelembe.

Az idei év egyik meglepetése a Forbes szerint Adam Sandler lett, akinek Pixels című filmje volt akkora siker, hogy megvédje a listára való felkerüléstől. Az előző két évben nem volt ekkora szerencséje.