John Williams- és Hans Zimmer-rajongó? Akkor ettől a filmtől sírni fog

-

Minden klasszikus filmzenerajongó nagy örömére 2016 áprilisában érkezik az a dokumentumfilm, amelyben a filmzeneszerzés 50 legendás alakjával készített interjúkat láthatunk. A film végső munkálataira az Indiegogón gyűjtik a pénzt, de egy négy és fél perces részletet már meg lehet nézni belőle.


Hét amerikai producer, újságíró és operatőr (van köztük Emmy-díjas újságíró és egy producer, aki korábban a Fox Music elnöke volt) álmodta meg a Score: A Film Music Documentary című nagyszabású projektet, amelyre a pénzt közösségi finanszírozás útján szedik össze. A forgatás a Kickstarteren keresztül összegyűjtött pénzből valósult meg, most az Indiegogón keresnek támogatókat az utómunkákhoz.


A dokumentumfilm gyakorlatilag meghajlás a filmzeneszerzés előtt. A komponistákat munka, alkotás közben igyekszenek szóra bírni a készítők, hogy akkora nevek árulják el, mitől is hat a vásznon a zene, mint John Willams (Star Wars, Jurassic Park, Harry Potter, Schindler listája), Hans Zimmer (A sötét lovag, Csillagok között, Eredet), Howard Shore (A gyűrűk ura- és a Hobbit-trilógia zeneszerzője) vagy Harry Gregson-Williams (Mentőexpedíció, Shrek). A teljes lista itt elérhető.

Ha a filmre sikerül összegyűjteni a maradék csaknem 11 ezer dollárt, akkor a filmet áprilisban már láthatjuk is. Addig is itt egy négyperces részlet belőle, amelyben Joe Kraemer, a Jack Reacher és a legutóbbi Mission Impossible zeneszerzője vezet minket be a híres Abbey Road Stúdióba, többek között a Star Wars zenéjének szülőszobájába.