Joghurttal és kefirrel öntötték le Rogán Antalt

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Gyorsított eljárásban ítéltek el azt a két férfit, akik joghurttal és kefirrel öntötték le a kisbuszához tartó Rogán Antalt.


Két férfi pénteken a Kossuth téren figyelt fel a Parlamentből éppen távozó Rogán Antalra. Megtervezett akcióról lehetett szó, mivel egy-egy kamera, valamint egy-egy doboz joghurt és kefir volt náluk, hogy felvegyék a miniszter leöntését – írja az MTI.

Rogán az őt szállító kisbuszhoz tartott, amikor az egyik férfi megszólította, majd egy joghurttal és egy kefirrel leöntötte. Mindezt felvette a testére erősített kamerával, míg társa távolabbról, egy kézi kamerával rögzítette az esetet.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a két férfit. Az ügyészség szerint


a terheltek erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A minisztert joghurttal leöntő férfit 240 óra közérdekű munkára, társát pedig, mint bűnsegédet, 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség súlyosításért fellebbezett mindkét vádlottnál.


Az esetről a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Index.hu kérdésére azt írta, hogy egy zavartan viselkedő férfi Rogán hivatali autóját próbálta leönteni joghurttal. „Mivel miniszter úr egyhetes szabadságára indult, és gyerekei is a téren tartózkodtak, a gépkocsivezető elhajtott a térről, hogy ne hívja fel a feléjük tartó gyermekekre a figyelmet.”


„Miniszter úr pedig azt üzeni az elkövetőnek, szereti a kefirt és a joghurtot, de legközelebb gyümölcsöt és kiflit is kér hozzá” – írták.