Jobban van az egyik drogozó kismama csecsemője

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

A Semmelweis Egyetem először nyilatkozott a törökszentmiklósi drogügyben. Az egyik, sürgősen a világra hozott csecsemő már Szolnokon van, hogy közelebb lehessen a családjához. A másik újszülött állapota még súlyos, de stabil.


Jelentősen javult az egyik csecsemő állapota, akit azért kellett idő előtt a világra hozni, mert édesanyja dizájnerdrogot fogyasztott Törökszentmiklóson. A Semmelweis Egyetem közleménye szerint a 35. héten világra hozott újszülött állapota a komplex intenzív kezelésnek köszönhetően lehetővé vált, hogy átszállítsák Szolnokra, Hetényi Géza Kórház gyermekosztályára, így közelebb lehet a családjához. „Arra is van esélye, hogy hosszú távon csak minimális károsodások maradjanak vissza, de akár a teljes gyógyulás is elképzelhető” – áll a közleményben.

A másik, a terhesség 38. héten világra hozott csecsemőt továbbra is a Semmelweis Egyetemen ápolják, állapota súlyos, de stabil. Az egyetem a továbbiakban is a gyermekek személyiségi jogainak elsődlegességét előtérbe helyezve tájékoztatja a nyilvánosságot és a hozzátartozókat.

A múlt héten csütörtök éjszaka és péntek délelőtt összesen hat embert vittek kórházba a mentők Törökszentmiklós egyik külső utcájából, mert valamilyen, kristályként emlegetett pszichoaktív anyagot fogyasztottak. Köztük volt két várandós kismama is, egy 27 és egy 18 éves nő, magzataikat császármetszéssel kellett világra hozni. Helyszíni riportunkat itt olvashatja.