Jobban jár, ha vasárnap ki sem kel az ágyból

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Ne szépítsük: pocsék idő lesz, és jövő héten nagyon fogunk fázni.


Vasárnap markáns hidegfront vonul át az országon a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Hatására erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A délelőtti órákig sokfelé, déltől inkább már csak a Dunától keletre várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél egyre többfelé viharossá fokozódik. Erős hideg betörés valószínű, a csúcshőmérséklet mindössze 10 és 15 fok között alakul, napközben szinte semmit sem emelkedik a hőmérséklet. Az autósoknak az erős oldalszél és a vizes útszakaszok miatt kell óvatosan közlekedniük.

Hétfőn marad a borongós időjárás, de már csak elszórtan fordul elő eső, záporeső. Az északnyugati szél kissé mérséklődik, de még mindig sokfelé lesz erős. Reggel 5, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd reggel csökken, délután aztán ismét megnövekszik a felhőzet. Délutántól egyre többfelé lehet zápor, néhol zivatar. Hideg lesz a reggel: +2 fok köré süllyed a hőmérséklet, azaz a talaj mentén többfelé fagyhat! Délutánra 14 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre. A hőmérséklet a tartósan csapadékos tájakon délután is 10 fok alatt marad. Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, inkább csak délutántól alakulhat ki zápor. Ismét hideg, néhol fagyos lehet a reggel. Délután 15 fok körüli értékeket mutatnak majd a hőmérők.