Jó lesz felkészülni: 30 fokos hőség jön

Fotó: MTI / Varga György

-

Fokozatos melegedés jön, péntekre itt a strandidő.


Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég. A Tiszántúlon sokfelé, máshol szórványosan várható eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél élénk lesz, néhol erős lökések is lehetnek. Reggel 14, délután 22 fok körül alakul a hőmérséklet - ez több fokkal hűvösebb a sokéves átlagnál. Hidegfronti hatás lesz. Az autósoknak az erős oldalszél és a vizes útszakaszok miatt kell óvatosabban vezetniük - írja a Köpönyeg.

Kedden változatos lesz az időjárás: a Tiszántúlon tartósan felhős lehet az ég, és többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A középső tájakon kevés felhő, többórás napsütés ígérkezik, és csak elvétve alakulhat ki zápor. A Dunántúl nyugati tájain nyugat felől felhősödés várható és délután záporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél megerősödik. Hidegfronti hatás lesz. A csúcshőmérséklet 25 fok körül várható.

Szerdán délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és napközben egyre többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás délnyugatira fordul és megerősödik. Melegfront éri el hazánk térségét. 21 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön kellemes júniusi napsütést csak fátyolfelhők zavarják. Erőteljes melegedés veszi kezdetét: délután már 28 és 33 fok között alakulhat a maximális hőmérséklet. Erős lesz a déli szél.

Pénteken sok napsütés lesz, mely mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet. Zápor, zivatar azonban csak néhol alakul ki. Igazi strandidőre van kilátás 30 fok körüli csúccsal.