Jó híreket kapott Andy Vajna

Fotó: MTI / Kallos Bea

-

A többségi tulajdonában álló cég elnyerte a 96,4-es frekvenciát, így DJ FM néven indulhat az új adó. A TV2 eladását pedig nem vizsgálja a médiatanács.


DJ FM néven a Radio Plus Kft. (az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos többségi tulajdonában álló cég) indíthat kereskedelmi rádiót a 96,4-es fővárosi frekvencián, ahol korábban a Roxy Rádió szólt. A Médiatanács a héten döntött erről.

Erre a frekvenciára Vajna cége adta be az egyetlen, alakilag érvényes pályázatot, miután az Autórádió Műsorszolgáltató Kft. a hiánypótlási felhívás ellenére sem csatolt kötelező igazolást, és felülvizsgálati kérelmét a bíróság elutasította.

Az adón mainstream zenével, kulturális, illetve közlekedési információkkal a 18-35 éves, minőségi szórakozásra vágyó korosztályt célozzák meg.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közölte azt is, a médiatanács hatáskör hiánya miatt érdemben nem vizsgálhatta, így megtagadta a szakhatósági hozzájárulást a TV2 eladásával kapcsolatos versenyhivatali eljárásban, miután nem minden érintett vállalkozásnak van szerkesztői felelőssége.

A TV2-t azért megbüntették: 1,5 milliót kell fizetnie a csatornának azért, mert a Mokka Nyár ízei című rovatának négy adásában többször szabálytalanul népszerűsített ételízesítőket: a műsor alatt szinte kiállították a gyártó vállalat termékeit, a céglogós ruhadarabot pedig többször is közelről mutatták.