Jó élete lett Madridban a Röszkén megrúgott apának és fiának

Fotó: DPA / Emilio Rappold

-

Osama és Zaid Mohsen a szerb-magyar határon lett világhírű, most pedig boldogan élnek, és dolgoznak, illetve fociznak Madridban.


A Röszkénél egy László Petra nevű riporter által elgáncsolt szír férfival, Osama Mohsennel készített interjút a FIFA honlapja. A Szíriában az élvonalbeli Al Fotuwa csapatánál dolgozó Osama Mohsen most a madridi Villaverde Boetticher csapatának utánpótlás focistáival dolgozik, illetve a spanyol edzőképző intézet, a CENAFE is munkát ad neki.


Osama Mohsen és Zaid Mohsen Madridban


„Szeretném befejezni az edzőképző tanfolyamot, sokat kell még tanulnom. Ha vége lesz a háborúnak, visszatérek Szíriába, ahol szeretnék minél több mindent átadni abból a sok tudásból, amit itt megszereztem” – mondta Osama a fifa.com-nak.

A férfi jelenleg a híradók képein vele együtt látható legkisebb fiával, Zaiddal – a Villanova egyik utánpótláscsapatában játszik, de továbbra is nagy Real Madrid-drukker – él Madridban, és várja, hogy elkészüljenek azok a papírok, melyekkel a törökországi Mersinben élő három családtagja is csatlakozhat hozzájuk.„Ha nem történik meg az a dolog velünk, ott, Magyarországon, most talán itt sem lennénk, habár inkább köszönhetjük Istennek a szerencsénket, mint annak a riporternőnek” – mondta Mohsen a FIFA honlapjának.