Jó benyomást tettünk a kanadaiakra

Fotó: MTI/AP / Dmitrij Loveckij

-

Rich Chernomaz szövetségi kapitány megkapta a kért bátor játékot a magyar csapattól a címvédő Kanada ellen, amely 7-1-re győzött az oroszországi hokivébén.


„Fiatal csapatunk van, azt kértem, hogy legyünk bátrak, agresszívek, élvezzük a játékot. Ezt megkaptam, és néhány perctől eltekintve nagyon elégedett vagyok” – mondta a magyar válogatott kanadai szakvezetője a találkozó utáni sajtótájékoztatón, utalva rá, hogy két csapat játékosainak összkeresete közötti különbség éves szinten több mint 60 millió dollár.

„Ilyen mérkőzésen fontos lett volna a jó kapusteljesítmény. Sajnos volt egy 5-6 perces szakasz, amikor négy gólt is kaptunk. De hát ez Kanada. A második harmadban, amikor ellentétes oldalon volt a cserepad, és nehéz cserélni, akkor beszorítottak bennünket, fáradtunk, és jöttek a gólok.”

Bill Peters, a kanadai válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy a magyar csapat bebizonyította: nem véletlenül jutott fel az élvonalba: „Ellenfelünk nagyon jó benyomást tett ránk. Tudtuk, hogy fegyelmezetten játszik, és minden harmadot jól kezdett, többször nehéz pillanatokat éltünk át. Egyértelműen látszik, hogy a magyarok miért tudtak szintet lépni tavaly.”

Vay Ádám – aki első világbajnoki mérkőzésén szűk 28 perc alatt 12 lövésből egy gólt kapott (91,67 százalék) – elismerte, nagyon izgult a meccs előtt, de végig szurkolt a meccset kezdő Hetényi Zoltánnak.

„Úgy kell készülni a cserekapusnak, hogy bármikor beállhat. Élvezem minden percét, hogy itt lehetek. Szorítottam Hetének, hogy minél több lövést fogjon meg, majd amikor nekem kellett beállnom, akkor már csak az alapfeladatomra, a védésre figyeltem” – mondta a debreceni kapus.

Az egyetlen magyar gólt ütő Bartalis István nagyon örült annak, hogy betalált, de sajnálta, hogy a csapat nem szerzett több gólt.

„Adódott esély, hogy ne csak egy gólig jussunk. Volt olyan szakasz, amikor közelebb álltunk a 2-2-höz, mint pár perccel később az 1-4-hez. Ilyen a hoki, Kanada olyan nyomást helyezett ránk, hogy hibáztunk” – mondta a fehérvári csatár.