Jenson Button velünk marad

Fotó: AFP / PETER KOHALMI

-

Minden híresztelés ellenére mégsem vonul vissza Jenson Button. A brit világbajnok jövőre is a McLaren Honda F1-es versenyzője lesz.


„Jenson és én hetek óta beszéltünk a terveiről. Mindkettőnk számára nagy öröm, hogy eljutottunk a mai megállapodásig, ami mindenkit motivál majd a McLaren Hondánál” – nyilatkozta emelkedetten Ron Dennis elnök.

Button szerződése 2015-re és 2016-ra szólt, de tartalmazott egy opciót, amely alapján a McLaren idén év végén elküldheti, ha úgy látja jónak. Dennis azonban úgy érzékelte a versenyzővel folytatott számos beszélgetése során, hogy „ugyanolyan lelkes, elkötelezett és koncentrált maradt, mint bármikor mindig, ezért ez az opció érdektelenné vált”.


Button a Forma–1 legtapasztaltabb pilótája jelenleg, ő lehet a sportág történetének harmadik versenyzője – Michael Schumacher és Rubens Barrichello után –, aki eljut a 300 GP-s határig. Mindemellett Dennis szerint még most is tökéletesen fitt és nagyon gyors.


„Nagyon sokat gondolkodtam az elmúlt hónapokban, nem titok, hogy egy ponton erős kételyeim támadtak a jövőt illetően – fogalmazott maga a főhős. – Már hat éve McLaren-pilóta vagyok, jól ismerem Ront, látom, mennyire eltökélt, és tudom, hogy át tudja segíteni a csapatot a mostani nehézségeken. Amint kimondtam az igent a folytatásra, azonnal tudtam, hogy jól döntöttem.”