Jennifer Lopez kihagyja a foci-vb megnyitóját

Fotó: AFP / NICHOLAS KAMM

-

HÁTTÉR

Jennifer Lopez váratlanul mondta le a csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokság megnyitóján való részvételét, így a rapper Pitbull és a brazil Claudia Leitte nélküle adja elő a torna hivatalos dalát.


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) részleteket nem, csak annyit közölt vasárnap, hogy az énekesnő „produkciós okokból” nem lép fel. Lopez sajtósai sem árultak el ennél többet. A FIFA tájékoztatása szerint a Brazília–Horvátország mérkőzés előtt a kubai–amerikai Pitbull és Claudia Leitte adja majd elő a We Are One című dalt São Paulóban az Olodum nevű együttes kíséretében. A torna hivatalos dalát egyébként sokan bírálták Brazíliában, mivel az nem felel meg a dél-amerikai nemzet bossa novához szokott ízlésének, külföldi előadók éneklik, ráadásul Claudia Leitte néhány másodperces portugál szövegén kívül végig angolul és spanyolul szól a dal.


Próbáljuk Lopez nélkül elképzelni


A biztonság kedvéért ugyanis Shakira is összerakott egy vb-dalt, amit ráadásul többen néztek meg eddig Youtube-on, mint a We Are One-t. A kolumbiai énekesnő mellett szól az is, hogy a 2010-es dél-afrikai vb hivatalos dala, a Waka Waka bombabiztos világsláger lett, ugyanezt nehéz elvárni a négy évvel ezelőtti himnuszhoz képest jóval gyengébb Pitbull- és Lopez-féle produkciótól.