Jeles András újra rendez

Fotó: MTI / Kovács Attila

-


Jeles András, A kis Valentinó, az Angyali üdvözlet és az Álombrigád rendezője, Nemes Jeles László Oscar-díjas rendező apja tizenhárom év szünet után ismét egész estés filmet rendez. A Filmalap tájékoztatása szerint 250 millió forintos támogatást kapott A rossz árnyék című filmjének elkészítéséhez.


A közlemény szerint A rossz árnyék egy különleges képességekkel rendelkező huszonéves férfiról és restaurátor apjáról szól: "A szimbolikus film központi motívuma ifj. Hans Holbein reneszánsz festő emblematikus alkotása, a Követek, melyről barátja megrendelésére másolatot készít a restaurátor. A mestermű rejtett üzeneteinek felfejtésével párhuzamosan bontakozik ki a cselekmény, mely során kiderül, hogy a restaurátor számára a másolat megalkotása nem csupán szakmai próbatétel, hanem egy titkokkal teljes kutatás, amely egész életét váratlan megvilágításba helyezi, és ijesztő kérdésként állítja elénk."

A film operatőre Medvigy Gábor (Kárhozat, Sátántangó) lesz, a szereplőválogatás még zajlik. A forgatás a tervek szerint május végén kezdődik.