Jelentést tesznek közzé a maláj gépről

Fotó: Europress/AFP/Ausztrál Védelmi Minisztérium/Lsis Bradley Darvill / Europress/AFP/Ausztrál Védelmi Minisztérium/Lsis Bradley Darvill

-

A malajziai miniszterelnök bejelentette, előzetes jelentést tesznek közzé a március 8-án eltűnt utasszállítóról. A dokumentumot nemzetközi szervezetek már megkapták, a nyilvánosság elé a jövő héten kerül.


A CNN-nek nyilatkozó Najib Razak miniszterelnök azt ígérte, a kormány nyilvánosságra hozza a gép eltűnéséről szóló jelentést. Ezen túlmenően egy vizsgálóbizottság áttekinti, milyen egyéb információk tehetők közzé az eltűnt járatról. Az utasok hozzátartozói közben azzal vádolják a hatóságokat, hogy azok ellenségnek tekintik őket. A hozzátartozók egyik képviselője újabb tárgyalások megkezdését sürgette a hatóságokkal. A 239 emberrel a fedélzetén több mint másfél hónapja eltűnt utasszállítóval kapcsolatos legutóbbi hír az volt, hogy Nyugat-Ausztrália partjainál találtak egy fémlemezt, amit az ausztrál kutatók a gép egy darabjának tartanak. A maláj hatóságok viszont azt mondják, nem biztos, hogy ez valódi nyom.