Jégeső, zápor, lehűlés - megérkezett a hidegfront

-

Rekordmeleget zár le a mostani felfrissülés.


Itt az enyhülés - a Köpönyeg radarképén szombaton késő délután már látható, hogy záporral, zivatarral érkezett a hidegfront, az olvasók észlelései szerint több helyütt jég is esett. Felhőszakadást jelentettek Budapestről is. A Balatonban tilos fürdeni, másodfokú viharjelzés van, a tavat is elérte a vihar.


Az időjárásjelző szakoldal percről-percre tudósítását itt követheti. Az erős szél és a zápor miatt azt javasoljuk, ne nyitott ajtókkal és ablakokkal várják a lehűlést.Győr-Moson-Sopron megyében fákat csavart ki és faágakat tépett le a jégesővel, felhőszakadással és viharos erejű széllel lecsapó felhőszakadás. A soproni és kapuvári hivatásos, valamint a hegykői, fertőrákosi és nagylózsi önkéntes tűzoltókat tizenkét helyre riasztották. Az MTI tudósítója kicsavart jelző oszlopokat, Fertőszentmiklós irányába Pereszteg után leszakadt felsővezetéket látott a 85-ös úton. Több autó az út szélére állt, amíg a vihar csillapodott.A mostani hidegfront rekordmeleget zár le, és bár a Balatonnak nem árt, ha 30 fokosra melegszik, valószínűleg a strandolók nem bánják, ha nem pocsolya meleg vízben kell fürdeniük.


Viharfelhők Kapolcsnál


Azért télre még nem kell készülni, a hét elején ismét melegszik majd az idő, eközben átmeneti záporokra, szeles időjárásra lehet számítani. A strandra a hét közepétől lesz majd érdemes megint kimenni: szerdán már 31-33 fokos meleg várható.