Jégeső és nyárias meleg jöhet

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Többször is eshet az elkövetkező napokban, miközben fokozatosan egyre melegebb lesz - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Szombat

Változóan felhős idő lesz, többórás napsütéssel. A déli óráktól erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Élénk lesz az északkeleti szél. Reggel 9, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet.


Vasárnap

A napsütés mellett északkelet felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és délután egyre többfelé lehet zápor, zivatar (a legnagyobb eséllyel a keleti tájakon). 16 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk.


Hétfő

A napsütés mellett magasra törnek a gomolyfelhők, melyekből nyárias záporok, zivatarok fordulnak elő. 20 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.


Kedd

Erősen megnövekszik a felhőzet és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A csapadékosabb időjárás hatására gyengül a nappali felmelegedés: délután 17 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.


Szerda

A nap első felében gyengén felhős, napos időre van kilátás, majd a déli óráktól egyre jobban megnövekszik a gomolyfelhőzet, egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol jégeső és felhőszakadás is lehet. A változékonyság ellenére melegszik a levegő 20-26 fokos nyárias meleg ígérkezik.