Játékrajongók nyomoznak a fejátültetést ígérő sebész után

Forrás: Konami

-


Nincs is jobb, mint egy jó kis összeesküvés-elmélet. Ilyenbe manőverezték bele magukat a Hideo Kojima legújabb játékát, a Metal Gear Solid V: The Phantom Paint váró rajongók. Az vált gyanússá, hogy a HEAVEN nevű, fejátültetést ígérő kutatási projekt orvosa, Dr. Sergio Canavero pont úgy néz ki, mint a Metal Gear Solid V előzetesében látható sebész.

Az összefüggéseket kereső játékosokat az is bátorította, hogy a Canevero TED-előadásának hátterében látható logó hasonlít arra a sebhelyre, amelyet a játék főszereplőjén lehet látni. A doktor pedig sokat publikált a fantomfájdalomról, amely éppen a készülő Kojima játék alcíme. Tehát ha a megfelelő szögben nézzük és kicsit bandzsítunk, minden össze fog függeni mindennel.Az elméletek miatt a Kotaku brit kiadása nyomozni kezdett a videojátékban látott doktor és az április elején felbukkanó, 2017-re sikeres fejátültetést ígérő olasz sebész után.

A VS.hu által is megírt fejátültetési terv egyelőre igaznak tűnik. Ugyanazok a fenntartások érvényesek a Canaveróval kapcsolatban, amelyeket akkor is emlegettünk. A doktor terveit több orvos őrültségnek tartja. Bár az Ideg- és Ortopédiai Sebészek Amerikai Akadémiája meghívta nyári kongresszusára előadni Canaverót, csak azért tették, hogy megszólalási lehetőséget adjanak neki, nem azért, mert támogatnák. Ugyanakkora Canavero valódi személy, tanulmányait a Google Scholar tanulmánykereső és a Google Booksban fellelt szakkönyvek is bizonyítják.

A kétely azért szökkenhetett szárba, mert a Metal Gear Solid atyjának nagyon furcsa a humorérzéke. Tavaly úgy hintette el az új Silent Hill-játék leendő megjelenését, hogy létrehozott egy hamis játékstúdiót, azzal publikált egy játékot. Az új Silent Hillre vonatkozó pletykát pedig csak azok láthatták, akik végigjátszották a csalistúdió programját. Ehhez képest egy kitalált sebész életre keltése igazán nem lenne nagy húzás.A Kotaku nyomozása azzal ért véget, hogy felhívták Caneverót, és megkérdezték, miért szerepel egy róla mintázott figura a játékban. A sebész elmondta, hogy először rácsodálkozott hasonlóságra, és tagadta, hogy kapcsolatban állna a játékot kiadó Konamival. Arra tippelt, hogy esetleg egy olyan ciprusi konferencián fotózhatták körbe, amelynek fő támogatója egy játékfejlesztő volt.

Mikor az újságíró közölte, hogy a fenti forgatókönyv nem túl valószínű, Canevero témát váltott, és arról kezdett beszélni, hogy a fejátültetéshez sok pénzre lesz szükség, Hideo Kojima játéktervező pedig cserébe elmondhatja majd magáról, hogy részt vett a projektben. Ebből a megjegyzésből a cikk megjelenése után újabb elméletek fakadtak. A Business Insider szerint a megjegyzés arra utalhat, hogy a forrásigényes kísérletre készülő tudós és Hideo Kojima titokban tényleg megállapodtak.