Járóbottal fojtogatta idős rokonát, majd a szobát is rágyújtotta

-

A kerepesi férfi italt akart szerezni idős hölgy rokonától szilveszterkor.


A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2013 szilveszterén hajnalban felkelt, italt akart szerezni, ezért egy kisbaltával és egy feszítővassal felszerelkezve átment a szomszédban lakó idős rokonához. Befeszítette az ajtót, majd elkezdte szólongatni a nőt, hogy adjon neki pénzt italra.


Először veszekedni, majd dulakodni kezdtek. A férfi kivette az idős nő kezéből a járóbotját, ellökte az asszonyt, majd a járóbottal addig fojtogatta a sértettet, amíg a nő elveszítette az eszméletét.

A vádlott ezt követően a kályhából izzó parazsat vett ki, amit az eszméletlen nő lába mellett a szőnyegre dobott, majd egy vizes rongyot is rárakott, hogy a tűz erősen füstöljön, és ezzel úgy tűnjön, hogy a nő halálát füstmérgezés okozta.

A férfi elhagyta a házat, ahol egyre nagyobb füst és tűz keletkezett, utóbbi egy idő után elaludt, de a nő a füst belégzése miatt életét vesztette.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.