Január 11-én dől el, hogy Messi vagy C. Ronaldo kapja az Aranylabdát

-

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán bejelentette, hogy január 11-én tartja díjátadó gáláját Zürichben, ahol kiosztják többek között a 2015-ös teljesítményért járó Aranylabdát és a Puskás-díjat.


Az év legjobb labdarúgóját megillető Aranylabda és az esztendő legszebb góljáért járó Puskás-díj mellett bejelentik az év női játékosát, illetve férfi és női csapatnál tevékenykedő edzőjét, továbbá kihirdetik az év csapatának „összeállítását” is.

A Puskás-díjról a szurkolók internetes szavazatai alapján döntenek, míg a többi kategóriában a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, illetve újságírók szavazatai alapján alakul ki a végső sorrend.

2008 óta a díjat csupán két futballista kapta meg: az argentin Lionel Messi 4, míg a portugál Cristiano Ronaldo 3 alkalommal mondhatott köszönetet az őt támogatóknak a pódiumról. A Barcelona és a Real Madrid sztárja idén is a két legnagyobb esélyes, pláne azok után, hogy Ronaldo kedden éppen Messit előzte meg a Bajnokok Ligája góllövőlistáján.