Janics összevissza nyerte magát a csatornában

Fotó: AFP / JOE KLAMAR

-

Öt magyar versenyző állt rajthoz a szombati hagyományos potsdami Kanal sprinten, amelyet egy csatornában rendeztek meg. A női kajakosok mezőnyében győzött a háromszoros olimpiai bajnok Dusev-Janics Natasa, a férfi kenusoknál második lett Lantos Ádám, míg férfi kajakban Dudás Miklós a negyedik helyen zárt.


Dusev-Janics Natasának is erős ellenfelei akadtak, ám háromszoros olimpiai bajnokunk, így is nyerni tudott, méghozzá úgy, hogy a döntőben Franziska Webert győzte le. „Összevissza nyertem magam” – idézte Dusev-Janicsot a magyar szövetség hírlevele. „A döntőben rossz volt a rajtom, de hamar feljöttem Franziskára, aki féltávnál szinte feladta, így lazán evezhettem be a célba. Jó kis nap volt, örülök, hogy én is rajthoz álltam itt Potsdamban."


Janics így készült a Facebookon:

Holnap 10kor kezdodik utolso versenyem 2015be es mar nagyon varom. Kepen van a Totka Sandor aki mar 2014be indult...

Posted by Douchev-Janics Natasa on Thursday, 1 October 2015

A férfi kajakosoknál Dudás Miklós a negyedik helyet szerezte meg, a kajakos Molnár Péter és a kenus Nagy Péter pedig az előcsatározások során búcsúzott el. Még egy magyar kajakos, Tótka Sándor neve is szerepelt az indulói listán, ám Molnár Péter párja megbetegedett, így nem tudott a magyar csapattal tartani.


Gyűjtöttem pár olimpikon skalpot

– mondta Lantos Ádám. A győriek világbajnoki negyedik helyezett versenyzője Nagy Péter mellett a teljes német kenus-különítménnyel, élükön Sebastian Brendellel vette fel a versenyt, s végül a dobogó második fokára állhatott fel. Lantos a fináléban az olimpiai bajnok német Peter Kretschmerrel csapott össze, ám a cél előtt egy hullám miatt beborult, így szerezte meg a második helyet.

„Most először indultam ezen a versenyen” – mesélte Lantos.


A szervezés remek volt, szép idő és több ezer néző fogadott bennünket, a hangulat pedig leírhatatlan.

A pihenőidőszakom után érkeztem Potsdamba, nem voltam csúcsformában, ennek ellenére jól sikerült a verseny. Jó ráhangolódás volt a jövő heti rajtra, hiszen hétfőn kezdjük el a felkészülést a 2016-os idényre."