Janics Natasa hazatért, már egy hajóban Kovács Katalinnal

Fotó: AFP / MANAN VATSYAYANA

-

A szolnoki edzőtáborban ismét összeült Athén és Peking olimpiai bajnok kajakpárosa, Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa.


A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján olvasható beszámolóban emlékeztetnek arra, hogy a két, egyaránt háromszoros ötkarikás bajnok versenyző legutóbb a 2013-as duisburgi világbajnokságon versenyzett együtt, a 2014-es idényt pedig mindketten kihagyták.

Kovács Katalin gyermeket várt, és tavaly júniusban meg is született kislánya, Luca, míg Douchev-Janics Natasa tavaly kora tavasszal gerincműtéten esett át, amely után hosszú időt vett igénybe a felépülése. Csipes Ferenc tanítványa ősszel kezdte el az edzésmunkát, míg Douchev-Janics edző férje révén több mint fél évig Mexikóban edzőtáborozott.


Nem akarok túlzottan áradozni az első edzésről, de megnyugtató, hogy érzésre olyan volt minden, mint régen. Iramokat mentünk, jól éreztük magunkat a hajóban, és bár nyilván van még mit csiszolnunk az egységen a válogatóig, bizakodó vagyok

– mondta a csütörtöki közös evezést követően Kovács Katalin.


Jó érzés volt majdnem két év után ismét egy hajóba ülni Katival. Ráadásul egy új kajakot is kipróbáltunk, ami mindkettőnknek nagyon tetszett. Én is pozitív érzésekkel vágok neki a közös munkának

– értékelt Douchev-Janics Natasa. A következő időszakban a páros heti kétszer tréningezik majd Szolnokon, illetve Szegeden. Douchev-Janics Natasa rajthoz áll a május 22-24-én sorra kerülő duisburgi világkupán, amelyen K-1 200 és 500 méteren szerepel.


Jó volt újra találkozni!!! Talán a duisburgi vb-n láttuk egymást utoljára.Tegnap újra egy hajóba ültünk Natasá...

Posted by Kovács Katalin Official on Thursday, May 7, 2015

Megerkeztem Gyor City-be!!!

Posted by Douchev Janic Natasa on Thursday, May 7, 2015