Janics egyedül maradt, de nem esik kétségbe

Fotó: MKKSZ

-

A fiatal kajakos, Homonnai Luca nem folytatja a felkészülést a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasával.


Homonnai, aki augusztusban vb-ezüstérmet szerzett K-2 200 méteren Janiccsal, nem jó szájízzel zárta a milánói versenyt, mivel rutinosabb társa a célban alaposan leteremtette.

Douchev-Janics ezután úgy fogalmazott, hogy valóban erősen szólt rá fiatal társára, aki növelte a csapásszámot a hajrában, de már megbeszélték a dolgokat. Úgy tűnik, Homonnai mégis mással képzeli el a jövőt. A Győrben Kadler Viktorral készülő tehetség tavasszal az Egyesült Államokba utazik edzőtáborozni, ahol Fazekas-Zur Krisztina férje, Rami Zur segíti munkáját – értesült a Magyar Nemzet.

„Kicsit váratlanul ért a döntése, hiszen egyedül maradtam, de nem esem kétségbe – mondta a lapnak Douchev-Janics, aki keddtől Szolnokon készül többek között a szerb színekben versenyző Benedek Dalmával. – Ez a szezonom sajnos még úgy telt el, hogy főként csak a 200 méterre tudtam készülni, a műtött gerincem még nem bírta a nagyobb távokat, ennek látta kárát a Kovács Katalinnal alkotott párosunk.”

Janics egyelőre nem tudja, kivel fut neki a szezonnak, de tervei szerint 500 méteren is rajthoz állnak majd. A győriek versenyzője szinte a teljes előző évet kihagyta gerincsérvműtétje miatt, majd Mexikóban edzőtáborozott. Versenyezni idén tért vissza, de az első szolnoki válogatón leállt futam közben, így a Kovács Katalinnal alkotott párosa kiesett, majd a duó feloszlott. A második válogatón és a vb-n már Homonnai Lucával indult, s szerzett utóbbin ezüstérmet, de a fiatal sportoló, úgy tűnik, mégsem tudta megemészteni, hogy társa a célban leszidta.