Jamie Oliver több éttermét bezárja az Egyesült Királyságban

Fotó: BEN STANSALL / AFP / István Hajdu

-

A Jamie's Italian éttermek bezárása 120 alkalmazottat, a cég dolgozóinak 5 százalékát érinti.


Jamie Oliver étteremlánca öt vendéglátóhelyet zár be 2017 első negyedében Angliában, köztük Londonban a Szent Pál-katedrális mellettit, valamint egyet a skóciai Aberdeenben derül ki Simon Blagden igazgató pénteki közleményéből.


Az éttermek ritkítása 120 alkalmazottat, a cég dolgozóinak 5 százalékát érinti, de a menedzsment azt ígéri, hogy a vállalaton belül állást ajánlanak mindazoknak, akiknek megszűnik a munkahelye. Az étterembezárások okai között szerepel a vendégek számának csökkenése és az alkalmazottak képzésében tapasztalt nehézségek is.

„A vendéglátásban kemény küzdelem folyik, amit még nehezebbé tett a népszavazást követő bizonytalanság” – fogalmazott közleményében a Jamie's Italian igazgatója.

Az étteremlánc külföldön folytatja a terjeszkedést, a pénteki közlemény szerint Nagy-Britannián kívül 22 új vendéglő megnyitását tervezik partnerek bevonásával. Jamie Oliver cégének jelenleg 42 étterme van Nagy-Britanniában, külföldön további 36 vendéglátóhely – egy Budapesten – viseli a Jamie's Italian nevet.