James Cameron új műfajban próbálja ki magát

Fotó: /

-

Avataros Cirque du Soleil készül. Ez az a cirkuszos, akrobatás, szuper látványos táncos show, amivel például a metrót is tele szokták plakátozni, mikor éppen nálunk járnak.


A gigaműsor a következő három tervezett Avatar-részt fogja népszerűsíteni valószínűleg 2015 végétől. Cameron és Daniel Lamarre, a Cirque du Soleil nagyfejese Montrealban jelentették be a közös show-t. A buliban még benne van a Lightstorm Entertainment és a Twentieth Century Fox.

A tényleg mesteri Cirque du Soleil biztosra megy: korábban Michael Jackson és The Beatles show-t csináltak. Cameron már dolgozott a társulattal, akkor a 3D-s Cirque du Soleil: Egy világ választ el film producere volt.

A 2009-es Avatart anno kábé úgy várták a sci-fihez bármilyen szinten kötődő nézők, mint az új Űrodüsszeiát. A sztori végül agyban nem volt túl izmos (Pocahontas-történet), de Cameron kísérleteinek köszönhetően rettentően látványos és maximálisan élvezhető mozit kaptunk.

A következő három rész várhatóan 2016 decembere és 2018 decembere között jön ki. Sam Worthington (Jake Sully) és Zoe Saldana (a Pandorán élő Na'vi törzsbe tartozó Neytiri) vállalták a folytatást.