Jamaicai olimpiai bajnok is van a 2008-as lebukottak között

Fotó: MTI/EPA / STEVE DIPAOLA

-

Egybehangzó helyi sajtóhírek szerint egy aranyérmes jamaicai sportoló is lebukott a 2008-as pekingi olimpia doppingmintáinak újraelemzése során, nevet azonban egyelőre nem közöltek.


A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bő két hete jelentette be, hogy a pekingi minták közül 454-et újravizsgáltatott, elsősorban olyan sportolókra koncentrálva, akik az augusztusi riói játékokon is szerepelhetnek. Az eredmények szerint hat sportágban összesen 12 ország 31 versenyzőjének mintája volt pozitív, közülük 14 orosz.

Jamaica hat arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett a kínai fővárosban, mindet atlétikában. A sprintersztár Usain Bolt egyedül három elsőséget gyűjtött, 100-on, 200-on és a váltó tagjaként, utóbbi versenyben Michael Fraterrel, Nesta Carterrel és Asafa Powell-lel – a volt világcsúcstartó Powell 2013-ban pozitív tesztet produkált.

Rajtuk kívül még a női 100 méteren győztes Shelly-Ann Fraser, a 200-on első Veronica Campbell-Brown és a 400 gáton aranyérmes Melanie Walker nyert aranyérmet Jamaicának.