Jakupcsek Gabriellát is elküldik a közmédiából

-

A Magyar Nemzet értesülése szerint 130 embert küldenek el. A műsorvezetővel két felvétel közt közölték a hírt, de ő csak annyit erősített meg, hogy csoportos létszámleépítésről van szó. Ez már a negyedik leépítési hullám a közmédiában.


Százharminc munkatársától, köztük ismert rádiós és televíziós műsorvezetőktől, illetve rendezők és sok műszaki embertől válik meg a közmédia – írja a Magyar Nemzet online kiadása. A lap információi szerint a napokban közlik az érintettekkel, hogy január 1-től már nem számítanak a munkájukra. Az érintettek közt van Jakupcsek Gabriella, aki jelenleg a Duna Televízión futó Ridikül műsorvezetője.

Az MNO elérte Jakupcsek Gabriellát, aki azt mondta: van a kezében egy csoportos leépítésről szóló papír, de azzal kapcsolatban jelen helyzetben nem kíván bővebben nyilatkozni. A lap a felvételen jelenlévő egyik statisztától úgy értesült, hogy a műsor felvételének szünetében közölték a műsorvezetővel a döntést, mire ő taxiba ült és távozott a köztévétől. Így a délutánra tervezett két műsor felvétele is elmaradt, hiába érkeztek meg a vendégek.

December elején az MNO már írt arról, hogy a Hirado.hu több szerkesztőjétől is megvált a közmédiát működtető MTVA, a maradók fizetését pedig jelentősen csökkentették. November 25-én pedig a Népszabadság írt arról, hogy 129 embertől válik meg a közmédia – ez a negyedik nagy leépítés 2011 óta. 2011 nyarán és őszén 900 embert rúgtak ki, 2013 elején 200-at, 2015 őszén pedig harminc középvezetőtől váltak meg, így már kétezernél kevesebben dolgoznak az MTVA-nál – miközben a költségvetése folyamatosan nő.