Jakaboséknak csendes délelőttjük volt

-

A sprintszámok nem sikerültek a magyar úszóknak Kazanyban szombat délelőtt: Jakabos Zsuzsanna és Sztankovics Anna sem jutott tovább, Balog Gábor visszalépett.


Jakabos 50 méter gyorson 25.79 másodperes idejével - egyéni legjobbjától 42 századdal elmaradva - futamában a hatodik, összesítésben pedig a 35. helyen végzett. Sztankovics Anna 50 méter mellen 32.11 másodperccel szintén a hatodik lett futamában, ezzel összesítésben a 34. lett.

„Azért úsztam, hogy kicsit bemelegedjek a 400 vegyesre. Nem erre készültem, de jó volt úszni” - értékelt Jakabos. Sztankovics úgy fogalmazott, nem tekintheti rossznak a vébét, mivel idén érettségizett, sokszor éjjel egyig tanult, és másnap ötkor kelt. Ebben az évben tehát a tanulás volt az első a számára, de már nagyon várja a következő évet.

Balog Gábor 50 méter háton lett volna érdekelt, de végül nem állt rajthoz. Gyurta Gergely 1500 gyorson 15:16.84 perccel hetedik lett a futamában, ezzel nem jutott tovább. „Az első fele még jó volt, de már 500-nál éreztem, hogy nehéz, és akkor még hátra van 1000 méter. A jövőben remélem jobb lesz” - mondta Gyurta Gergely az M4-nek. Bernek Péter a harmadik futamban indult volna ugyanebben a számban, de kihagyta a versenyt.