Jágr nem bírja abbahagyni

Fotó: Getty Images / Joel Auerbach

-

Újabb szezonnal hosszabbítja meg karrierjét a csehek hokis klasszisa, Jaromír Jágr.


Tak jsme se domluvili, zůstávám na Floridě. :))))

Posted by Jaromír Jágr on Sunday, April 12, 2015

Szóval megegyeztünk, maradok Floridában :)))

– írta Facebookon Csehország és a világ egyik legjobb hokisa, Jaromír Jágr. A 43 éves játékos egyéves szerződést kötött csapatával, amely az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei alapszakaszának végéhez közeledve szerezte meg Jágrt a New Jersey Devilstől. Ezt követően a hokis fellépett az NHL góllövőlistájának ötödik helyére, előtte a sorban már csak Wayne Gretzky (894 gól), Gordie Howe (801), Brett Hull (741) és Marcel Dionne (731) áll.


A Florida vezéregyéniségévé vált játékos nemrég bejelentette: csatlakozik hazája válogatottjának keretéhez. „De ez nem jelenti automatikusan, hogy játszani fogok a vb-n. Készülök és majd meglátjuk, hogy működik a dolog” – mondta Jaromír Jágr, aki a cseh válogatottal egyszer, 1998-ban nyert olimpiát és kétszer világbajnokságot és egy Eb-t is (2005), emellett ezüst- és bronzérmei is akadnak különböző világversenyekről. Emellett a 90-es évek elején a Pittsburgh Penguins színeiben kétszer elhódította a Stanley Kupát is.

Jágr igazi vándor: játszott már az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), a posztszovjet térséget felölelő Kontinentális Hokiligában (KHL), valamint Csehországban is. Az NHL-ben a Panthers már a nyolcadik csapata: ezt megelőzően a Pittsburgh Penguins, a Washington Capitals, a New York Rangers, a Philadelphia Flyers, a Dallas Stars, a Boston Bruins és legutóbb a New Jersey Devils hokisa volt. Három évvel azelőtt draftolta a Pittsburgh (az első körben, az összes játékos közül ötödikként, 1990-ben), hogy a Florida Panthers elindult volna az NHL-ben. A következő lesz a 22. szezonja ebben a ligában.


Lájkolj minket a Facebookon!