Jack White-nak egy időre elég a koncertekből

Fotó: AFP / SEBASTIEN BOZON

-

A Coachella fesztiválon még fellép, és néhány akusztikus koncertet is ad majd Amerikában, de miután ezeken túl lesz, egy időre hanyagolja a színpadot a White Stripes és a Raconteurs frontembere.


A hivatalos közlemény így hangzik: „Azok után, hogy évekig turnézott többféle formációval, Jack White bejelenti, hogy hosszú időre felhagy a koncertezéssel” – idézi a Guardian.


A nagy szünet előtt még lead néhány koncertet: április 18-án, a Coachella fesztivál második hétvégéjén lép fel, majd öt államban akusztikus koncerteket fog adni. Ezekre azonban nem lehet előre készülni, a koncertek pontos helyszínét ugyanis csak a fellépések napján reggel nyolckor hozzák nyilvánosságra (a 3 dolláros jegyeket is csak a helyszínen lehet majd megvásárolni, a koncert napján, 12 órától). Ez lesz egyébként White pályafutásának első teljes egészében akusztikus műsora.

White fellépett a szezonnyitó kaliforniai Coachella első hétvégéjén is - pályafutása több periódusának dalaiból - szólószámok, White Stripes- és Raconteurs-szerzemények - összeállított műsort adott le.

Hogy a tervezett szünet alatt mit fog csinálni, arról egyelőre nem tudni.