J. J. Abrams szerint ideje meleg szereplőket írni a Star Warsba

Fotó: AFP / VALERIE MACON

-

Az ébredő Erő rendezője egy díjkiosztón azt nyilatkozta: könnyen belátható, hogy a Galaxisban nyilván egy csomó meleg él, és a filmekben is kellene, hogy legyen olyan karakter, aki vállaltan meleg.


Az ébredő Erő legszimpatikusabb vonása éppen a diverzitás volt: a női főhős, Rey mellett egy fekete rohamosztagosnak, Finn-nek is fontos szerep jutott. J. J. Abrams szerint viszont vannak még korlátok a Star Wars-filmekben, amelyeket ideje lenne átlépni.


Számomra a Star Warsban az a legszebb, hogy bármi lehetséges. Vagyis őrültség, szűklátókörűség azt mondani, hogy nincsenek homoszexuális karakterek ebben a világban

– válaszolta a rendező egy rajongó kérdésére a közös amerikai és ír művészi teljesítményeket díjazó Oscar Wilde-díj napokban rendezett átadóján.

Az ébredő Erő bemutatása után a rajongók sokat találgattak róla, vajon Finn és Poe Dameron, a lázadók legjobb pilótája között több van-e barátságnál. Sokan különböző apokrif történeteket, fanfiction-novellákat is írtak az interneten, amelyekből az derül ki, hogy több van.


Finn (John Boyega) és Poe Dameron (Oscar Isaac) Az ébredő Erőben


Még nem tudni, J. J. Abrams olyan figurára gondol-e melegként, aki már feltűnt a szériában, vagy a VIII. és IX. epizód valamelyik új szereplőjére. A régebben megjelent Star Wars-os regényekben mindenesetre találni meleg karaktert.