Izraeli telepesekre támadtak Ciszjordániában

Fotó: AFP / AHMAD GHARABLI

-

Késelések és lövöldözések voltak, többen megsérültek.


Egy izraeli család egyik tagja meghalt, a többi családtag pedig megsebesült Ciszjordániában, Hebron mellett egy palesztin merényletben – mondta az izraeli katonai rádió. Ismeretlen fegyveresek két elhaladó izraeli autóra nyitottak tüzet. Az egyik jármű felfordult, miután a kormánynál ülő férfit eltalálta a lövés. Az autóban tartózkodó családtagokat kórházba szállították, közülük egy nő életveszélyes állapotban van.

A fegyveres támadót keresik az izraeli biztonságiak. Valószínűleg egy másik útról egy autóból lőtt ki az elkövető, akit bűntársa segített.

Még aznap, korábban egy palesztin nő megpróbált megkéselni egy izraeli katonát Hebronban, egy zsidók és muzulmánok számára is szent imahely bejáratánál. Közel ment az őrt álló katonákhoz, majd elővette kését, és rájuk támadt. A közelben álló biztonságiak rálőttek az elkövetőre, aki belehalt a sebesülésébe.


Mindennaposak a halálos támadások


Csütörtökön is két támadás történt: Ciszjordániában, a Hebron melletti Kirjat-Arba nevű telepen egy palesztin merénylő behatolt egy lakóházba, és halálra késelt egy ágyában fekvő tizenhárom éves lányt.

Ugyanazon a napon Netanya városban két járókelőre támadt egy palesztin késelő, akit egy fegyveres civil lőtt le.

A több mint kilenc hónapja tartó erőszakhullámban harmincnégy izraeli és két amerikai, valamint legalább kétszáz palesztin vesztette életét. A palesztinok többsége az izraeli biztonságiakkal való összetűzések során halt meg.