Izraeli inkubációs programban vett részt a Miutcánk.hu

Fotó: Facebook.com/Miutcánk.hu / ADAM TABORI

-

A magyar startup a Google Launchpad program jóvoltából részesült szakmai és üzleti tanácsadásban a Google nemzetközi mentorcsapatától.


A vállalkozást alapító négy fiatal teljesen új nézőpontot és visszajelzéseket kapott az informatikai szakemberektől, ami nagy segítséget jelent számukra abban, hogy megfogalmazzák ötletük értékeit és megvalósítsák üzleti elképzeléseiket – árulta el Horváth Gáspár társalapító az MTI-nek.

A Miutcánk.hu képviselői előkészítő beszélgetéseken mutatták be ötletüket a Google szakembereinek, akik ennek alapján a nemzetközi cég ezer fős izraeli fejlesztő központjába hívták őket. Tel-Avivban több órás tanácsadásokon vettek részt többek közt a Google terméktervezőjével, az IBM mobilplatform termékmenedzserével, valamint izraeli befektetési alapok képviselőivel.

A Miutcánk.hu legfőbb célja a felhasználói aktivitás növelése és a nemzetközi megjelenés előkészítése, amihez hasznos tanácsokat kaptak a Google hat fejlesztési központjának egyikében. A nonprofit alapon működő segítségnyújtó programhoz a téma legnevesebb szakembereit kérik fel, akik saját tapasztalataik alapján adnak ötleteket a startupok fejlesztéséhez, és a továbbiakban is figyelemmel kísérik a kiválasztott cégek előre jutását.

A főként Budapesten negyvenezer felhasználóval rendelkező Miutcánk.hu nevű közösségi oldal szomszédságuk megismerésére ösztönzi az embereket. Növekedésük érdekében elsősorban a vidékiek bevonásához kértek segítséget, és a tel-avivban kapott tanácsok alapján elhatározták, hogy ezentúl jobban erősítik az oldal praktikus, eszközmegosztást segítő lehetőségeit.

A Google Launchpadről és a kezdeményezés keretében induló három, közép-európai régióra fókuszáló támogatói programról itt írtunk korábban.