Izrael csapást mért a szír kormányerőkre

-

Izrael ismét csapást mért a szíriai kormányerők egyik állására miután szíriai területről ismét gránátok csapódtak be a Golán-fennsík izraeli ellenőrzés alatt álló részén - tudatta szombaton az izraeli hadsereg.


A Szíriából érkező két aknagránát nyílt területen csapódott be, senki sem sérült meg. Vélhetően a vitatott terület szíriai részén a kormányerők és a felkelők közötti harc során lőtték ki őket, és nem Izrael volt a célpont. Válaszul az izraeli haderő csapást mért a szíriai kormányerők egyik ütegére a térségben.

Ronen Manelisz dandártábornok, az izraeli hadsereg szóvivője aláhúzta, hogy Izrael kitart a be nem avatkozás politikája mellett a szíriai konfliktussal kapcsolatban, de nem fogja eltűrni, hogy szuverenitását megsértsék.

„Izrael határai bárminemű megsértéséért a szíriai vezetést teszi felelőssé, és ennek megfelelően fog eljárni" - hangsúlyozta Manelisz.

A mostani már a hatodik alkalom volt, hogy Szíriából találat érte a Golán-fennsík izraeli területét. A Szíria délnyugati csücskében fekvő, stratégiai jelentőségű terület nagy részét az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban foglalta el a zsidó állam, majd a megszállt területeket annektálta, amit viszont a nemzetközi közösség nem ismer el.