Izlandi járatot indít Budapestről a Wizz Air

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Reykjavíkba, Liverpoolba és Ibizára is indít járatot tavasztól a fapados légitársaság.


Három új útvonalat nyit Budapestről a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság a tavaszi menetrendben –jelentette be Váradi József vezérigazgató pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A cég hetente kétszer, szerdán és vasárnap közlekedik Liverpoolba és Reykjavíkba március 27-től, heti egyszer, szombatonként pedig Ibizára június 18-tól. Az izlandi járattal kapcsolatban a vezérigazgató azt mondta, jelentős turisztikai forgalommal számolnak, ami nemcsak a magyar, hanem a környező országok piacáról is jöhet. A társaság jelenleg két lengyel városból, Varsóból és Gdanskból üzemeltet járatot Reykjavíkba, Budapestről közvetlenül nem lehet elérni az izlandi fővárost. A Wizz Air weboldalán egy irányba 25 ezer forinttól érhető el jegy.

A Wizz Air 12 ország 22 bázisáról üzemeltet járatokat, 400 útvonalon 38 ország 118 célállomására repülnek gépeikkel, és 2600 embert foglalkoztatnak. A cég részesedése 28 százalékos a magyar piacon, két bázisról, Budapestről és Debrecenből 52 útvonalat üzemeltetnek 23 országba. 2015-ben az előző évhez képest a magyar piacon 12 százalékos utasforgalom-bővülést értek el, a Wizz Air összesített utasforgalma pedig 22 százalékkal, 19,2 millióra emelkedett.

Tavaly elérték a százmilliós utasszámot, és átvették első Airbus A321-esüket, amelyet Budapestre telepítettek – számolt be Váradi. Azt is kiemelte, hogy bevezették részvényeiket a londoni tőzsdére. A sajtótájékoztató előtt a Portfolió felvetette: a budapesti tőzsdére is beléphet a társaság, erről azonban nem beszélt a cégvezető.