Izland győzelem nélkül is Eb-résztvevő

Fotó: AFP / MARCELLO PATERNOSTRO

-

A kazahok elleni 0-0 is elég volt a szigetországiaknak. A belgák formalitássá tették az utolsó kört, az olaszok pedig helyreállították a rendet.


Izland válogatottja ugyan győzelmet ígért a bulizni vágyó lakosságnak, azonban a selejtezők egyik leggyengébb csapata, Kazahsztán ellen csak egy 0-0-ra futotta Reykjavíkban. A party ettől még persze meg lesz tartva, a csapat ugyanis kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra, köszönhetően annak, hogy kora este Törökország 3-0-ra legyőzte Hollandiát, így Izlandnak két körrel a selejtezők vége előtt 7 pont előnye van a csoport 3. helyén álló törökökkel szemben.


Stephan El Shaarawy csak helyzetekig, az olasz válogatott azonban gólig is jutott Palermóban Bulgária ellen


A B csoportban szintén kora este Walesnek nem sikerült győzelemmel biztossá tennie az Eb-részvételt, Belgium pedig ugyan 1-0-ra győzni tudott Cipruson, nekik még legalább 2 pontra szükségük van a franciaországi foglaláshoz. Ennek megszerzése viszont már tényleg csak formalitás, miután a ma este győztes gólt szerző Eden Hazard-ék a következő fordulóban Andorrához látogatnak.

Ugyancsak a B csoportban Bosznia-Hercegovina bejelentette igényét a pótselejtezőt érő 3. helyre., igaz, ehhez csak Andorrát kellett legyőzniük, amit meg is tettek. A 3-0-s sikerből a Ferencváros korábbi középpályása, Muhamed Besic is kivette a részét 63 perc erejéig – ekkor kiállították.

Az egyik legkiegyensúlyozottabb és legizgalmasabban alakuló hatos a H csoport, ahol délután Norvégia Horvátország legyőzésével átmenetileg átvette a vezetést. Este viszont az olaszok Daniel De Rossi 6. percben értékesített büntetőjével 1-0-ra legyőzték Bulgáriát, visszavették a csoport első helyét, és a 9. fordulóban Azerbajdzsánban pontot is tehetnek a továbbjutás ügyére.


Európa-bajnoki selejtezők, 8. forduló, eredmények:

A csoport:
Lettország-Csehország 1-2 (0-2)
Törökország-Hollandia 3-0 (2-0)
Izland-Kazahsztán 0-0

A csoport állása:

1. Csehország 19 pont, 2. Izland 19 pont, 3. Törökország 12 pont, 4. Hollandia 10 pont, 5. Lettország 4 pont, 6. Kazahsztán 2 pont

B csoport:
Wales-Izrael 0-0 (0-0)
Bosznia-Hercegovina - Andorra 3-0 (3-0)
Ciprus-Belgium 0-1 (0-0)

A csoport állása:

1. Wales 18 pont, 2. Belgium 17 pont, 3. Izrael 13 pont, 4. Bosznia-Hercegovina 11 pont, 5. Ciprus 9 pont, 6. Andorra 0 pont

H csoport:
Málta-Azerbajdzsán 2-2 (0-1)
Norvégia-Horvátország 2-0 (0-0)
Olaszország-Bulgária 1-0 (1-0)

A csoport állása:

1. Olaszország 18 pont, 2 Norvégia 16 pont, 3. Horvátország 15 pont, 4. Bulgária 8 pont, 5. Azerbajdzsán 6 pont, 6. Málta 2 pont