Itt vannak a kormány új menekültellenes szlogenjei

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Ma indul a kampány; megtudtuk, milyen üzenetek jönnek majd szembe a médiában. Nagyon hasonlítanak majd a nyári menekültellenes kampány jelmondataihoz.


A kötelező betelepítési kvóta veszélyezteti a kultúránkat.

A kötelező betelepítési kvóta növeli a terrorveszélyt.

Ez a két mondat biztosan szerepel majd azokban a hirdetésekben, amelyekkel a kormány ismét a menekültek ellen kampányol – bár egyelőre nem világos, hogy az uniós menekültkvóta-döntés érinti-e egyáltalán Magyarországot.

Amikor hírt adtunk a tervezett akcióról, azt tudtuk meg, hogy a szlogenek nagyon hasonlítanak majd az előző, nyári kampányéihoz, és ez így is van – lásd: „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!” –, bár most látszólag sem a magyarul nem értő menekülteket szólítja meg az üzenet, amelyről közben egy videó is kikerült a kormány Facebook-oldalára.


A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára

A kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet a kötelező betelepítés veszélyeire. A kormány álláspontja szerint a kvóta növeli a terrorveszélyt, és veszélyezteti kultúránkat.A magyaroknak joga van eldönteni, hogy kit fogadnak be és kivel szeretnének együtt élni.

Szerző: Magyarország Kormánya, 2015. december 3.

A kampány decemberben és januárban fut, „hagyományos eszközökkel”: országos és helyi lapokban, rádiókban és televíziókban, valamint az interneten helyeznek el hirdetéseket – Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára bejelentésében óriásplakátokat nem említett. A kampányhoz szükséges 380 millió forintot az idei költségvetésből még szeptember közepén különítették el, ezért volt szükség arra, hogy az akciót még idén elindítsa a kormányzat.

A kormány és a kormánypártok harca a menekültkvóták ellen több fronton zajlik. Orbán Viktor miniszterelnök épp ma jelentette be, hogy Magyarország benyújtja keresetét az Európai Bíróságon (Szlovákia már egy nappal korábban megtette ezt). Idehaza pedig a a kormánypártok november eleje óta gőzerővel gyűjtik az aláírásokat a kvóta ellen, legutóbbi közlésük szerint a szignók száma az egymilliót közelíti.