Itt tud síelni Budapest 100 kilométeres körzetében

Fotó: MTI/MTVA / Nagy Lajos

-

250 kilométeres körzetben már választékot is találunk a hazai sípályák között. Holnap még a hóágyúnak köszönhetően, de holnapután akár már friss hóban.


A két napja tartó hóágyúzásnak és a hideg időjárásnak köszönhetően megnyílt az eplényi sípálya. A síközpont marketingvezetője, Ebele Bálint elmondta, síelhető a teljes 1-es pálya és a tanulópálya, üzemel a négyüléses sílift, az 1-es csákányos felvonó, illetve a T1-es oktatólift. Kinyitott a síiskola, a felszereléskölcsönző, az étterem, a büfé és az Ámos-hegy tetején lévő vendéglátóhely is.

Hozzátette, a hideg időjárásnak és a hóágyúzásnak köszönhetően a pályát 30-60 centiméter vastag hóréteg borítja, és a Bakonyban jelenleg is télies idő van, szállingózik a hó. Terveik szerint napközben folytatják az 1/b és a 7-es pálya hóágyúzását, éjszaka pedig tovább növelik a hóréteget a síközpontban. Ebele Bálint elmondta, várhatóan szombaton már megnyitják az 1/b pályát, vasárnap pedig a 7-es pálya felvonó felőli oldalán is lehet majd síelni.


Hoppá! Visegrádon már síelnek!!!!

Szerző: Sielok.hu2015. december 31.

A visegrádi Nagyvillám Sípálya üzemeltetőjének tájékoztatása szerint most még csak hóágyúkkal működik a pálya, de – mint hozzátette – az előrejelzések alapján természetes hóra is számítanak: jövő héten kedden, szerdán pár centiméter hó is hullhat.

Mátraszentistvánban is dübörögnek a hóágyúk, először a felső pályákat nyitják meg, az oktatóparkot és a 6-os pályát. Sátoraljaújhelyen is beindították a hóágyúkat, és Kékestetőn is készülnek a nyitásra.

Fehér Gyula, a Chernel István Sí- és Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: Magyarországon tíz nagyobb sípálya működik, Visegrádon kívül további 5-6 helyen van hóágyú. Ezek a pályák összefogtak, és a „Síelj itthon!” elnevezésű mozgalom keretében szeretnék bemutatni, hogy Magyarországon is lehet síelni.