Itt találja a gyermeknapi programokat Budapesten

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd / MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Idén huszonötödik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata közösen kétnapos gyermeknapi programját a Városligetben, ahol május 30-án és 31-én számos ingyenes kulturális és oktatóprogrammal, valamint számtalan játékkal várják a családokat.


A gyerekek részt vehetnek többek közt ingyenes fogászati szűrésen, elsajátíthatják a KRESZ szabályait, koncerteket hallgathatnak, és vetélkedőkön tehetik próbára tudásukat. Edvi Péter, az NGYSZ elnöke kiemelte: a szórakoztatás mellett a program fontos eleme az oktatás és a fizikai, valamint a mentális egészségre való nevelés is, így a biztonságos internethasználatról is tartanak bemutatót, és szerveznek a téma köré előadásokat és játékokat.


Az NGYSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a rendezvény számos eleme a támogatók jóvoltából valósulhat meg, ilyen például az OTP Bank által felszerelt és 20 éve üzemeltetett mozgó fogászati busz is, valamint a Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) program, amely játékos formában hívja fel a 4–10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire.

Beszélt arról is, hogy a programon számos nagykövetség, kulturális intézet is bemutatja országa hagyományait, a nagykövetségek színpadán pedig táncos, zenés műsorokkal készülnek a külképviseletek. Fellép többek közt a német Lochberg Regionális Tánccsoport, de csíkszentdomokosi, indonéz és tatár gyerekek is bemutatják produkcióikat. Színpadra lép a chilei Cuecas néptánccsoport, és latin-amerikai előadók koncertjeire is várják a közönséget.


Az NGYSZ gyermekszínpadán fellép mások mellett a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, Pál Dénes, a Kolompos, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttes. A kisszínpadon a Budapesti Operettszínház művészei, a Magyar Honvédség katonazenekarai és az Aranyszamár Színház ad műsort.

A Városligetben lesz lovasterápia-bemutató, gyereknapi focikupa, a Magyar Vöröskereszt véradásra várja a 18 és 60 év közötti önkénteseket, de újra megrendezik a Dog Chow KutyaSport Majálist is, a háromévesnél kisebbeket pedig a babaréten várják fejlesztő játékokkal.

Játékot is venne a gyereknek? Akkor ezt a cikket önnek írtuk!