Itt nyaral a magyar

Fotó: Digital Vision / Karl Weatherly

-

Továbbra is Horvátország az elsődleges nyaralási célpontja a magyaroknak - derül ki a szallas.hu oldal összesítéséből. Belföldön Siófok a legnépszerűbb, míg a környező városok közül Krakkó a legvonzóbb a turistacélpont.


A turisztikai portál saját számításai szerint az elmúlt három hónapban tíz százalékkal többet költöttek a magyar a határon belüli kirándulásokra, mint a korábbi időszakban. A legkeresettebb magyar város - Budapest a második helyre taszítva - Siófok, a harmadik helyen Hajdúszoboszló végzett. A nyaralások a fővárost még hátrább lökik majd, és várhatóan Balatonfüred is felfér majd a dobogóra.

Ha nagy a kereslet, a kínálati oldal emeli az árakat - ez az egyszerű szabály a szálláshelyeknél is érvényesül. A magyar városok versenyében a legdrágább szállást Siófokon találni, majd Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zamárdi és Balatonlelle következik a sorban.

Egyre népszerűbbek a városlátogatások is - elsősorban a szomszédos országokra vagyunk kíváncsiak. A legnépszerűbb célpontok: Krakkó, Szováta, Zakopane. A korábban slágernek számító Prága a lista nyolcadik helyéig csúszott.

Nincs azonban változás a nyaralási célpontokban: a top tízes listán hét horvát helyiség található. Leginkább Vir, Medulin és Crikvenica a szálláskeresők célpontja.