Itt együnk a héten - a WLB gasztroajánlata

Fotó: / Fulop Noemi / / Fulop Noemi

-

Sok ismert ember kezd a celebkedésen kívül valami más vállalkozásba. A We Love Budapest nemrég összegyűjtötte azokat az éttermeket, amelyek egy-egy híresség nevéhez fűződnek, és kóstolócsapatott küldött, hogy letesztelje, hogy tényleg jók-e ezek a helyek. A WLB a héten ezeket ajánlja.


Trattoria PomoD’Oro - Gianni Annoni

gianni Nem tudni, mit is keresett Gianni a TV-ben, a nevéhez ugyanis néhány mosóporreklámon és egy-két celebbulin kívül nem igazán lehet mást kötni, az Budapesten élő olasz férfi étterem fronton rendkívül jól helytáll. Az Arany János utcánál található Trattoria PomoD’Orot hagyományos olasz ízek, a vendégtérben készülő ételek és – egyáltalán nem meglepő módon – itáliai hangulat jellemez. A WLB a pizzát, egészen pontosan egy Ortolana nevű változatát tesztelte, amely paradicsomból és grillezett zöldségekből áll. Állítólag ez teljes mértékben képviselte a vékony tésztás, pont időben roppanós stílust, amit egy olasz nagymama vasárnapi ebédjénél is várnánk, és a kakukkfüves- vargányás házi széles metéltel sem voltak gondok.  

Tommy Di Napoli - Kásás Tamás

kásás tamás étterme Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nápolyi tartózkodása annyira megihlette a sportólót, hogy elhatározta, hogy nápolyi stílusú és hangulatú olasz éttermet nyit Budapesten. Ezt autentikusan a Császár-Komjádi uszoda oldalában tette meg, ahol a szokásos pizzákkal, tésztákkal, rizottókkal és salátákkal találkozhatott a WLB csapata. Panasz nem érkezett az ételekre: a választék széles, vízilabdás adagokat mérnek, az ételek jók és minőségiek, Olaszországból importált alapanyagokból készülnek.  

Costes - Gerendai Károly

costesNagyjából mindenki tisztában van vele, hogy Budapest első Michelin-csillagos étterme a Ráday utcai Costes a Sziget fesztivál feltalálójának, Gerendai Károlynak a nevéhez köthető. A XXI. századi bisztró hangulatot felidéző minimalista-elegáns étteremben minden a művészi tálalásról, a különlegességekről és a tökélyhez közelítő kiszolgálásról szól. Az étlap folyton változik, mostanában többek között például Tokaji aszúban marinált kacsamáj-gyömbér és rebarbara-pirított briós, kézzel készített ravioli tanyasi tojássárgájával-házi ricotta-spenót kombó, különféle módon elkészített szezonális zöldségek találhatóak. A WLB a zöldségeket próbálta, amiknek tökéletes elrendezésétől kicsit zavarba is jött a tesztelő csapat, de aztán belejöttek, és persze megették az egészet. Panasz nem volt.  

Nobu - Andy Vajna és Robert De Niro

nobuNobu Budapest a Kempinski Hotel Corvinus Bécsi utca felőli oldalán kapott helyet, a háttérben pedig nem más, mint Andy Vajna és Robert De Niro áll. Az összesen több mint 500 négyzetméter alapterületű Nobu a japán gasztronómia nem mindennapi különlegességeit vonultatja fel, az étlapon alap dolognak számít a miso levessel tálalt sushi válogatás, a wasabis borsmártásos fokhagymás garnéla, vagy a tempura válogatás, de mindenféle sistergő tálban érkező különleges fogások, japán gombák, levesek és sushik is vannak. A hely amúgy Robert De Nirosan stílusos, de nem variáltak túl semmit, és még az átlag halandó sem érzi magát kényelmetlenül itt, annak ellenére, hogy bejáratnál elveszik a kabátját (persze nem erőszakkal).  

Bodrogi Restaurant - Bodrogi Gyula

484515_390058051109663_999022080_n Bodrogi Gyula színművész és Süsü magyar hangja mindig is kiváló szakács hírében állt. Sokan ismerik is az elhíresült „dupla lecsóját”, amit szerencsére akárki megkóstolhat, hiszen a művésznek is saját étterme van a BAH csomópont közelében. A Bodrogi Étterem a hagyományos, magyaros konyhát képviseli (bár vannak benne azért fúziós dolgok is) olyan fogásokkal, mint a marhagulyás, inárcsi tyúkhúsleves, a szarvasgerinc steak, házi nudli variációk, a vörösboros harcsapörkölt, vagy a túrógombóc. A WLB elmesélte, hogy az étterem receptjei kivétel nélkül Bodrogiék családi gyűjteményéből kerültek elő, tehát maximálisan házias jellegű minden, a felfogás viszont modern.