Itt egy MSZP-s, aki szerint jó a kerítés

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

Az MSZP volt elnöke az InfoRádióban beszélt arról, hogy egyelőre nincs jobb megoldás ennél. Nyáron a szocialisták még kerítést húztak tiltakozásul a Fidesz székház köré.


Én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van. Csak már mondjon valaki ennél jobbat!

mondta Hiller István, az MSZP volt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette, hogy szívesen támogatna egy közös uniós megoldást, de ilyen nincs.


Nem csak konferenciát kell összehívni, mert a migránsok százezrei valamilyen oknál fogva nem hajlandók megvárni azt, hogy a konferencia valami eredményre vezessen

– mondta Hiller István. A migráció nem ideológiai kérdés, az európai baloldalnak sincs egységes európai elképzelése.

Hiller kijelentése meglepő: az MSZP fővárosi szervezete nyáron tiltakozásképp kerítést húzott a Fidesz Lendvay utcai székháza köré; a párt elnöke, Tóbiás József nyár végén a kerítés építésének leállítására szólított fel. Mióta egyébként a szerb–magyar határ mellett a horvát határon is felhúzták a kerítést, a korábbi napi több ezer helyett már csak 30-40 ember lép be illegálisan az ország területére.

Az MSZP menekültügyben – a szavazóbázisa miatt – nehéz helyzetben van, kevéssé volt látványos megnyilvánulása. Egy politikus a VS.hu-nak azt mondta, a párt „megtalálhatná a tökeit” menekültügyben.