Itt az EU-s igen az állami ügyintézést felturbózó 342 milliárdra

-

Az okmányirodákban minden flottabbul mehet, kiteljesedhet az e-kormányzás és a hivatalnokokat is jól kiképezhetik ebből.


Az Európai Bizottság zöld jelzést adott a Kormány Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programjának (KÖFOP) – közölte a fejlesztéspolitikai helyettes államtitkár, Csepreghy Nándor. A döntés eredményeként 342 milliárd forint jut a közigazgatás fejlesztésére, az állampolgárok számára nyújtott kormányzati szolgáltatások javítására, adminisztratív terheinek jelentős csökkentésére és a vállalkozásbarát ügyintézés támogatására.

A részletes célok között szerepel, hogy 400 eljárás esetében (pl.: lakcímváltozás bejelentése kizárólag egy alkalommal, egységes elektronikus kártya bevezetése – jogosítvány – személyi igazolvány – lakcímkártya;
időpont-foglalási, ügykövetési, elektronikus számlázási és fizetési, az ügyfél-tájékoztatási ügyintézési rendszerek bevezetése) csökkenjen az állami ügyintézés ideje, kiteljesedhessen az e-kormányzás feltételrendszere, és több mint 60 ezer közalkalmazott kapjon felkészítést az új ügykezelés hétköznapi gyakorlatba történő átvezetésére.