Itt az állatbarát Hitlerről készült szatíra előzetese

-

Már ősszel a német mozikba kerül Timur Vermes regényének adaptációja, a népszerű Nézd, ki van itt című Hitler-szatíra filmes változata. Megjött hozzá a trailer is.


Hitler 2011-ben egyszer csak felébred, és nem győz elcsodálkozni azon, hogy mi lett az ő birodalmából. Az ötvenhat évesen, katonai egyenruhában Berlin közepén felébredt Hitler egy demokratikus Németországot lát maga körül, ahol béke van, és amit egy női kancellár vezet. Timur Vermes magyarul is megjelent regényében az első látásra a felismerhetetlenségig megváltozott Németországban próbál észhez térni az évtizedeket átaludt Führer, és mint kiderül, a 21. század is van annyira cinikus, gátlástalan és demagóg, hogy Hitler ebben a korban is feltalálja magát. Megtanulja használni a netet, és hamarosan saját tévéműsort is kap. Az újjászületett diktátor ráadásul sokaknak lesz szimpatikus, mivel vegetáriánus és szereti az állatokat.


A regényből készült filmet október 8-án mutatják be Németországban, Adolf Hitlert Oliver Masucci alakítja, a filmet pedig David Wnendt ( Nedves tájak – készen állsz Helenre?, Combat girls) rendezte.