Itt a videó, hogy nem fért oda Nyakó a blokkolóhoz

Forrás: VS.hu

-

Nyakó István szocialista politikus négy másodperccel csúszott le a zárvatartásos népszavazási kezdeményezésről.


A 444.hu kikérte a Nemzeti Választási Irodától a múlt keddi felvételt, amin látszik, mi történt a döntő másodpercekben. A Kúria döntése után azonnal kellett lépni, Nyakó a hátsó sorból próbált előremenni. Az elsőként blokkoló férfi az Erdősi Lászlónét kísérő Varró Ádám volt, aki Kubatov Gábor FTC elnök és Fidesz alelnök titkárának az osztálytársa volt.Majdnem ez a mozdulat lett a vesztük

Meglepetésre - és annak ellenére, hogy egy témában csak az első kérdést lehet figyelembe venni - a Nemzeti Választási Iroda vezetője, Pálffy Ilona Erdősiné és Nyakó István kérdését is a Nemzeti Választási Bizottság elé terjesztette, ahol Patyi András elnök inkább a szocialisták kérdésének adott volna zöld utat. A többség leszavazta, így Erdősiné kérdését hitelesítették. Érv volt az is, hogy nem Erdősiné blokkolt, ám korábban a Nemzeti Választási Iroda sajtóosztálya azt mondta, más helyett blokkolni szabályos.


A kopaszok tülekedése miatt többen büntetőfeljelentést tettek, a Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre feljelentéskiegészítést rendelt el.

A Nemzeti Választási Bizottság hétfőn ugyan jogellenesnek találta a Nyakó Istvánt akadályozó kopaszok viselkedését, ám a testület szerint az nem segítette Erdősinét.


Nyakó állt ennél volt jobb helyen is

A szocialista politikus a várakozás óráiban egyszer egészen közel állt a blokkolóórához, mikor az RTL Klub riporterének hívására simán átment a kopaszok között, és megállt a szerkezetnél. Ez 10 körül történt, blokkolni viszont délben kellett. Nyakó a VS.hu kérdésre a többi között azt mondta, azért ment vissza, mert hajnalban a kopaszok mögé tudott csak beállni a sorba, másrészt nem akarta magát orrba veretni.


A kopaszok és a herceghalmi polgármester felesége összejátszott, bár ezt a helyszínen tagadták. Nem elég, hogy az NVI bejáratát hajnalban eltorlaszoló férfiak Nyakó előtt engedték az épületbe a később érkező Erdősi Lászlónét, de a kezükben szorongatott mappában is Erdősiné népszavazási kérdése volt, az ő aláírásával.