Itt a vége: letartóztatták a gépeltérítőt

Fotó: MTI/EPA / Katja Hrisztodolu

-

Néhány perce a ciprusi külügyminisztérium Twitterén jelent meg a hír.


Az EgyptAir Alexandriából Kairóba tartó belföldi járatát még reggel térítette el egy egyiptomi férfi és kényszerítette leszállásra a ciprusi Larnacában. Az előzményekről többször beszámoltunk, például itt és itt.

Az EgyptAir légitársaság alelnöke a CNN hírtelevíziónak azt mondta: a gépeltérítő először azt követelte, hogy Törökországban vagy "bárhol Európában" szálljon le a géppel, de a pilóta figyelmeztette arra, hogy csak Ciprusig tudnak eljutni az üzemanyaggal, ezért landoltak Larnacában.


Így vezették el az elkövetőt

EgyptAir hijacker is in custody

BREAKING: New video shows the alleged EGYPTAIR Flight 181 hijacker being led away in custody.LATEST UPDATES: http://cnn.it/1ZIdrSX

Posted by CNN International on Tuesday, 29 March 2016

A tetteinek okairól sok, különböző hírt lehetett olvasni, sőt először egy másik férfit azonosítottak tettesként. Végül kiderült, hogy a férfi leginkább a feleségéhez akart közel kerülni, de ha elrabolt egy repülőt, akkor már azt is kérte, hogy az egyiptomi ellenzék pár bebörtönzött női tagját is engedjék szabadon.

A férfi a leszállást követően elengedte a gépen tartózkodók többségét, elvileg csak a személyzet néhány tagja és néhány külföldi utas maradt vele. Idővel azonban őket is elengedte - egyikük a pilótafülke ablakát keresztül menekült - majd pedig a ciprusi külügyminisztérium jelentette, hogy elfogták a tettest.