Itt a T6, és nem terminátor

Fotó: VW Volkswagen Nutzfahrzeuge AG / Volkswagen Nutzfahrzeuge

-

Bár a Volkswagen belecsempészett némi retrót az új, „Generation Six” Transporterbe, azért a legújabb generáció sem hazudtolja meg magát.


Nemrég volt szó arról, hogyan is értelmezné újra a Volkswagen az ős-Transportert a hippi-korszak jegyében: elektromos divatautóként, amivel le lehet ugrani a tengerpartra két szörfdeszkával. Bár az ötlet bájos volt, és tényleg megidézte a korszellemet, az igazi Transporter továbbra is haszongépjármű marad.

Azért a legújabb T-furgonon is csavart egyet a német márka, megünnepelve a név fennállásának 65. évfordulóját: a személyszállításra szánt Multivan mikrobuszból Generation Six néven mutattak be egy retrófestésű gépet, a típusra eddig nem jellemző extrákkal: 18 collos retrófelnik, LED-es izzók, króm díszítések, adaptív tempomat, fűtött első ülések és automatikus klíma. A motorválaszték már kevésbé forradalmi: az új kétliteres TDI, 84-től 204 lóerőig skálázható, és van egy kétliteres benzines is, ami 150 és 204 lóerős kiadásban lesz kapható. A fogyasztás állítólag 15 százalékkal alacsonyabb az elődénél.