Itt a szocikét kifúró népszavazási kérdés

-

Négy másodperccel győzték le Nyakó Istvánt.


A Nemzeti Választási Irodától megtudtuk, Erdösi Lászlóné magánszemély megelőzte Nyakó Istvánt a vasárnapi zárvatartásra vonatkozó kérdéssel, ami így szól:


„Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint - továbbra is zárva tartsanak vasárnap?”

Arról, hogy hogyan előzték már megint meg az MSZP-t, itt írtunk részletesen.

Erdösi Lászlóné kérdése pontosan ellentétes előjelű, mint a szocialistáké, arról kérdezné az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy a boltok továbbra is zárva tartsanak. Ez egyébként jogilag hibás, logikailag pedig felesleges kérdés, hiszen a törvény hatályban van, az Országgyűlést egy sikeres népszavazás nem kötelezné semmire. Arra viszont jó, hogy megakadályozza az MSZP kérdésének sikerét, hiszen addig nem lehet új kérdést benyújtani, amíg Erdösi Lászlóné kérdését minden fórumon el nem bírálják. Ez pedig hónapokig is eltarthat.Három kérdést adtak ma be a Nemzeti Választási Irodához, ebből kettő szól a vasárnapi zárvatartásról, egy pedig a népszavazási szabályokon változtatna.