Itt a nyár, jönnek a kerékpáros rendőrök

-

Budapesten és a felkapott turisztikai helyeken erősít a rendőrség kerékpáros egységekkel.


A bűnmegelőzés mellett a „szubjektív biztonságérzetet” is növelné a rendőrség, ezért állnak be a kerékpáros rendőrök – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kovács Viktória beszélt arról is, a fővárosban egyre többen közlekednek biciklivel, így az elmúlt öt évben egyre több az olyan baleset, amelyet a bringások okoznak.

A rendőrségi statisztika szerint tavaly a biciklizők több sérüléssel járó balesetet okoztak, mint a tehergépjárművek és buszok vezetői együtt. A kerékpáros rendőrök viszont betartják a KRESZ-t, ezzel is példát akarnak mutatni – mondta a szóvivő.

A fővárosban a Margitszigeten, a Belvárosban, a Városligetben, a Római-parton, a Népligetben, Csepelen, a várnegyedben, a budai rakpart egy részén, illetve a Gellérthegy területén járőröznek majd a kerékpáros rendőrök, vidéken pedig a Balatonnál, a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és más településeken is teljesítenek szolgálatot, de jelen lesznek a nyári fesztiválokon is. Budapesten pénteken, vidéken július 1-jén kezdődik az akció, és augusztus 31-ig tart.