Itt a megoldás, hogy gyorsan átlássa a cége pénzügyeit (x)

-

Némi mozgolódás érezhető az egy éve fejlesztés alatt álló felhőalapú magyar alkalmazás, a Riport háza táján. A fejlesztők szerint a szoftver magját adó jelentésvarázsló modul első verziós fejlesztése lezárult, így ettől az évtől a marketingre és további kényelmi funkciók fejlesztésére koncentrálnak.


A Riport működésének háttere, ha nagyon gyorsan össze akarnák foglalni, a következőkből áll:  • Ha van egy céged, biztos van hozzá üzleti terved, de ha nincs akkor is van róla elképzelésed.
  • Ennek az üzleti tervnek az eredményt befolyásoló sorait megtervezheted az alkalmazásban
  • Ezzel párhuzamosan, vagy akár ettől függetlenül megkérheted a könyvelődet, hogy töltsön fel főkönyveket a könyvelési szoftveréből havonta, melyet a Riport azonnal kiértékel és ábrázol.
  • A pénzügyes, a könyvelő, vagy akár maga cégvezető a könyvelésben található főkönyvi sorokat hozzárendelheti a tervezési szakaszban létrehozott eredménysorokhoz
  • Így mindig olyan jelentést kaphatunk cégünkről, amit valóban értünk, és nem egy főkönyvet kell lapozgatni. A havi szintű ábrázolás ezenfelül nagyon sokat segíthet a pénzügyi problémák értékelésében.
  • Cégünkről tehát a főkönyvnél lényegesen egyszerűbb de mégis részletesebb adatok érhetőek el az alkalmazás segítségével online, okostelefonunkon, (egyenlőre csak iOS-en), egy több oldalas gyönyörű pdf-dokumentumban, vagy akár excelben.
  • A Riport „jelentéskészítő” része tervezés nélkül is működik, ami fordítva is igaz. Tehát, aki csak tervezni akar, megteheti, illetve aki csak jelentéseket készítene, szintén.
  • Az alkalmazás cégvezetőkön kívűl hasznos lehet könyvelőirodáknak is. Ha egy könyvelő nem is akarja havonta lenyűgözni ügyfeleit gusztusos jelentésekkel, akkor - például az adózási modul használatával - adónaptárat tud összeállítani számukra. A könyvelők által kiküldött értesítőkön az iroda logója, egyéb arculati elemei feltüntethetőek, illetve a levelek testre szabhatóak.
  • A termék kétnyelvű, ami többek között azt is jelenti, hogy egy könyvelő, akár nyelvtudás nélkül is tud angolul riportokat, vagy adófolyószámla értesítőket küldeni.A Riportot piaci szempontból értékelve, valahol az integrált vállalatirányítási rendszerek és végtelenül rugalmas, és főleg a nagyvállalati szektorban egyre terjedő „riportkészítő” BI eszközök (pl. Tableu) között helyezkedik el. Bár sok szempontból jóval kevesebbet tud ezeknél az eszközöknél, ugyanakkor egy szűkebb környezetben - a számvitel területén - szolgálhat egyedibb és egyszerűbb megoldásokkal. Ezeket a megoldásokat pedig jóval mérsékeltebb áron nyújtja, mint a korábban említett eszközök, és a használata is pofon egyszerű, így nagy figyelemre számíthat a kis- vagy akár a középvállalkozások piacán.


Elérhetőség: www.riport.co.hu