Itt a lista az őszig tartó útfelújításokról

Forrás: BKK

-

A főváros több pontján kezdődtek közúti munkálatok, amelyeknél a lezárások, elterelések közlekedési dugót okozhatnak.


A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közzétette az őszig várható útfelújítások listáját. Ezek közül kiemelik, hogy május közepéig folytatódik a Széll Kálmán tér felújítása, amelynek részeként a villamospálya építését követően a közúti helyreállítás is jelentős forgalomkorlátozással jár majd. Kispesten, a Derkovits Gyula utcában csatornaépítés, valamint az újbudai Sasadi úton, az M1-es és M7-es autópálya csomópontjánál csatornaépítés és útfelújítás miatt április közepéig kell fennakadásokra számítani.

Óbudán a budai alsó (Slachta Margit) rakparton, a Szentlélek tér környezetében február végéig árvízvédelmi támfalat építenek. A belvárosi Belgrád rakparton is az első félévre van tervezve egy több mint két hónapig tartó vízvezeték-építés az Irányi és a Havas utca között. A Magyar Nemzet szerint a legnagyobb dugók nyáron lesznek az Astoriánál júniustól augusztusig tervezett vízvezeték-építési munkálatok miatt.

FRISSÍTÉS: A BKK honlapján korábban tévesen jelent meg, hogy a tervezett felújítások a 3-as metró forgalmát is érintik. A BKK utólag arra hívta fel a figyelmet, hogy a vonal tervezett felújításának kezdetéről téves információk jelentek meg. „Jelenleg a hatalmas volumenű munka előkészítése zajlik, az M3-as metró vonalának felújítása ugyanis 2016-ban elkezdődik. A rekonstrukcióval járó forgalomkorlátozásokról a BKK időben hírt ad majd” – írta a BKK.