Itt a Facebook nélküli Facebook-csevegő

Fotó: AFP / Josh Edelson

-

Már az is csetelhet a Facebookon keresztül, aki eddig attól félt – valószínűleg teljesen jogosan –, hogy a hírfolyam eltereli a figyelmét a munkáról.


Messenger.com címen indította el a Facebook a mobilappként már ismert csevegőszolgáltatásának böngészőben futó verzióját – adta hírül a Re/Code. A szolgáltatás pont azt tudja, mint a közösségi oldalba beépített verziója: küldhetünk stickereket, hangüzenetet, Pusheent Vespa robogón. Az egyetlen lényeges különbség, hogy sokkal több hely van minderre.


Ugyanazt a csevegőt használhatjuk mobilon és a gép előtt


A funkciók nagy része ráadásul a webes Messengerben állítható. Egyedül a tiltólista bővítéséhez vagy a letiltott ismerősök visszaengedéséhez kell visszalépni a Facebookra. Az F8 fejlesztői konferencián – ahol a netszóró drónt is bemutatták – beígért, az üzenőre épített appok is elérhetők lesznek a böngészőben.


A cég ezzel a lépésével elérte, hogy a felhasználók pont ugyanazt a környezetet használhatják az okostelefonjukon, a közösségi oldalba építve, vagy ha a hírfolyamra nem kíváncsiak, akkor egy külön oldalon.